thesprotiatv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΠΡΩΤΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ  «ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Δ.Δ. ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ  ΚΑΙ Δ.Δ ΠΕΡΔΙΚΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Κοινοποίηση

O Δήμος Ηγουμενίτσας ως Δικαιούχος της Πράξης  με Τίτλο «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας» με Κωδικό ΟΠΣ 6002313 του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ήπειρος 2021-2027»που συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους  τυχόν ωφελούμενους  (άτομα που μπορούν και δικαιούνται να τους παρέχονται υπηρεσίες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά συμμετοχής για την  πλήρωση θέσεων (λόγω αποχώρησης) και για την λίστα επιλαχόντων στο ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πλαταριάς και στο ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πέρδικας. Ο αριθμός των ωφελούμενων ως επιλαχόντες για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων θα επιλεχθούν με μοριοδότηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άνωθεν Πρόγραμμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής απo  10/7/2024 έως και 25/7/2024.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις  Δομές:

ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πλαταριάς -Παλαιό Δημαρχείο Πλαταριάς

Υπεύθυνη ΚΗΦΗ κα Κύργιου Σταυρούλα, τηλ.:2665361503

ΚΗΦΗ Δ.Δ. Πέρδικας- Παλαιό Δημαρχείο Πέρδικας

Υπεύθυνος ΚΗΦΗ κος Στέργιος Αναστάσιος, τηλ.:2665091678

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Αίτηση Συμμετοχής του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει αναλάβει τη φροντίδα του (διατίθεται στη Δομή.)
  2. Θεωρημένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Εάν οι ωφελούμενοι/ες είναι αλλοδαποί από τρίτες χώρες απαιτείται και άδεια διαμονής σε ισχύ. Εάν είναι έλληνες Ομογενείς απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας Ομογενούς.
  3. Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2024 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2023 έως 31/12/2023), ή εφόσον δεν έχει υποβληθεί ακόμα, του προηγούμενου έτους.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  5. Γνωμάτευση Θεράποντος Ιατρού, από την οποία να προκύπτει αν ο/η ωφελούμενος/η είναι πλήρως, μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενος (κινητικά – νοητικά – ψυχικά).
  6. Υπεύθυνη δήλωση ότι δε λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλο Κέντρο.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία κριτηρίων η οποία δεν αναφέρεται στον ανωτέρω πίνακα, οι ωφελούμενοι δε θα λαμβάνουν μόρια, χωρίς αυτό να σημαίνει απώλεια του δικαιώματος συμμετοχής και κατάταξης μετά από την αντίστοιχη μοριοδότηση των εναπομεινάντων κριτηρίων.

Το όριο της φτώχειας προσδιορίζεται σύμφωνα με το κατώφλι φτώχειας της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό για το έτος 2024 ανέρχεται στο ποσό των 6.030 ευρώ ετησίως για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 12.663 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Ο Δικαιούχος βαθμολογεί και κατατάσσει τους ωφελούμενους σε πίνακα, κατά φθίνουσα σειρά, με βάση το σύνολο της βαθμολογίας τους και στη συνέχεια τους επιλέγει με βάση τον αριθμό της δυναμικότητας της δομής (ΚΗΦΗ).

Οι ωφελούμενοι είναι δυνατόν να ασκήσουν ένσταση κατά του ανωτέρω πίνακα εντός τριών (3) ημερών από τη γνωστοποίησή του, ενώπιον του αρμόδιου οργάνου του Δικαιούχου.


 ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ
ΕΜΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (60%)
1. Οικογενειακό εισόδημαΚάτω από το όριο της φτώχειας15
Πάνω από το όριο της φτώχειας10
2. Οικογενειακή ΚατάστασηΑμεΑ ή άτομα που ανήκουν σε οικογένειες με μέλη ΑμεΑ (για τα Κέντρα Διημέρευσης/Λοιπά Κέντρα, δεν υπολογίζεται ως ΑμεΑ ο άμεσα ωφελούμενος για τον οποίο γίνεται η αίτηση)10
Τρίτεκνοι/Πολύτεκνοι5
Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών5
3. Εργασιακή Κατάσταση
 
Άνεργος15
Εργαζόμενος/η5
Εργαζόμενος/η με σύμβαση μερικής απασχόλησης8
Εργαζόμενος/η με σύμβαση ορισμένου χρόνου                           7

 
ΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ (40%)
1. ΕισόδημαΚάτω από το όριο της φτώχειας15
Πάνω από το όριο της φτώχειας10
2. Οικογενειακή ΚατάστασηΧήρος/α, Διαζευγμένος/η, Άγαμος/η5
3. Κατάσταση ΥγείαςΠλήρως αυτοεξυπηρετούμενος/η (κινητικά – νοητικά – ψυχικά)4
Μερικώς αυτοεξυπηρετούμενος/η  (κινητικά – νοητικά – ψυχικά)6
Μη αυτοεξυπηρετούμενος/η (κινητικά – νοητικά – ψυχικά)10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές και χιόνια

Θεσπρωτία: Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Tρίτη 13 Φεβρουαρίου

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού οι αγρότες της Θεσπρωτίας